dilluns, 25 de novembre del 2019

DIADA DE LA ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Bon dia amics del blog, com que aquesta 25 de novembre ha sigut el dia de la eliminació de la violència contra la dona en el meu institut han decorat durant tota la setmana la recepció amb cartells i roses. I en el dia de ahir, 25 de novembre, van fer dos actes simbòlics durant tot el mati. 

El primer acte va ser abans del pati i alguns dels alumnes de 2n de batxillerat van llegir un escrit sobre el masclisme en la societat, de les mostres de micro masclisme i que hem de acabar amb aquestes mostres, també parlava de l'homofòbia, el bullying, en general en tota la violència:

Imagen relacionadaEl segon acte que van fer va ser que els alumnes de 2n de la ESO cantessin la cançó de La puerta violeta de la Ròzalen:

Per a mi l'acte que més hem va agradar va ser la cançó ja que hem va emocionar molt i va ser molt bonic. I espero que algun dia ni i hagi d'existir aquest dia perquè això significaria que ja no i hauria mes violència contra la dona.

Des de 2003 han assassinat a mes de 1000 dones i això ha d'acabar d'una vegada. ha més aquest any ja han assassinat a 50 dones, portem més que l'any passat. Si sofreixes qualsevol tipus de violència masclista ja siguis fisca o psicològica si us plau truca al 016 i denuncia-ho.  

Espero que os hagi agradat el blog d'aquesta setmana i que os serveixi per reflexionar una mica sobre aquesta societat.   

dijous, 21 de novembre del 2019


200 ANYS DEL MUSEU DEL PRADO
Bon dia amics del blog, com que aquest dinou de novembre fa 200 des de que es va obrir el museu del Prado vinc a parlar una mica de la seva historia.

Aquest museu esta en Madrid i es un dels museums més importants del món i un del que més persones el visiten. Aquest museu es va acabar de construir al 1819 pero es va disenyar molt avans per Juan de Villanueva al 1785. Aquest museu es va construir a part d'un museu també era per guardar els cuadres dels reis. 
Al llarg de l'história aquest mueseu s'ha reformat 7 vegades amb diferents arquitectes com Narciso Pascual y Colomer, Francisco Jareño, Fernando Arbós y Tremanti, Pedro Muguruza, Fernando Chueca Goitia, Manuel Lorente Junquera y Rafael Moneo. 

El museu ha tingut 35 directors al total de la seva história el primer va ser Alcántara Téllez-Girón y Alonso-Pimentel a l'any 1820 i el director actual es Miguel Falomir desde 2017.
Resultado de imagen de pinturas negras de goya

Les exposicions més interesants d'aquest mueseu son: 
  1. Les pintures negres de Goya
  2. Els deus del Prado 
  3. De gira per Espanya 
  4. Historia de dos pintoras: Sofonisba Anguissola y Lavinia Fontana
Espero que aquest blog os agradi i que hagueu aprés alguna cosa interesant 

diumenge, 17 de novembre del 2019

LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL 

Bon dia amics del blog, aquest 11 de novembre ja s'han complert els 101 anys des de que va finalitzar la primera Guerra Mundial. Aquesta setmana vinc a informaros sobre La Primera Guerra Mundial.


La causa va ser apart de la rivalitat que hi habia entre el "Triple Entente" ( Gran Bretanya, França i Russia) i la secreta "Triple Alianza" ( Alemanya, l'Imperi Austrohongares i Italia) l'asesinat de l'Arxiduc de Austría - Hungría, Francisco Fernando a Sarajevo Serbia, el 28 de juny de 1914.

En la primera Guerra Mundial van Participar 9 països: 
Resultado de imagen de la primera guerra mundial"
  • Alemanya
  • Austría
  • Gran Bretanya
  • França
  • Bélgica 
  • Russia
  • Yugoeslavia 
  • Japó
  • Polonia 

La Primera Guerra Mundial va finalitzar oficialment el 28 de juny de 1919, amb el Tractat de Versalles. Va perdre l'Imperi Alemany el cual va haber de pagar una indemnisació la cual va acabar de pagarla en el 2010.

Les classes mitjanes van sortir empobrides del conflicte, en tant que van sorgir noves fortunes relacionades amb la producció d'armes i l'especulació de queviures. Les masses obreres van patir una important pèrdua de poder adquisitiu dels seus salaris a causa de la inflació i van ser protagonistes d'una intensa agitació laboral, concretada en una onada de vagues que es van fer ressò de la revolució bolxevic russa. La dona es incorporar en el sistema productiu.

Espero que os agradi el blog d'aquesta setmana i espero que hagueu aprés alguna cosa.

dimecres, 6 de novembre del 2019

DIA MUNDIAL DEL INVENTOR

Bon dia amics del blog, com que el 9 de novembre es el dia dels inventors en el blog d'aquesta setmana vinc a parlar dalguns invents que han canviat la nostra vida.

Resultado de imagen de el primer teléfono móvil
El telefón de má: El primer telefón en funcionament del món va apareixer l'any 1973 per la companyia telefonica "Motorola". La primera trucada del món la va fer Martín Cooper amb el telefon anomenat "DynaTac 8000X". Es va inventar perque aixi podriem parlar a cualsevol lloc amb cualsevol persona del món.

Resultado de imagen de internet
L'internet: La primera l'inea d'inernet es va conecta el 21 de novembre de 1969 per les universitats de UCLA i Standford. Pero l'internet ja s'anava treballant des de l'any 1962 per una empresa anomenada ARPA. Els nombres mes importants son el de Leonard Kleinrock que va inventar la commutació de paquets, Robert Khan i Vinton Cerf que van inventar el protocol TCP / IP.

Resultado de imagen de el primer automovil
L'automòbil: El primer automòbil del mon el va crear Karl Frederich Benz en la ciutat de Mannheim al 1886. L' objectiu d'aquest invent es el de desplaçar-se mes rapid y comodament. Cal destacar que el primer coche nomes podia anar a 20 km/h i consumia molta mes gasolina la cual es venia en farmàcies.


Imagen relacionada
El boligraf: L'inventor del boligraf va ser John Loud i el va inventar posant una boleta en un tub de tinta, es va inventar l'any 1888. John Loud no va patentar el seu invent i per aquest motiu es diu que el inventor de veritat es Ladislao José Biro. Com els boligrafs eran molt costosos es va popularitazar l'empresa de boligrafs bic per els seus tan barats al any 1953.
Resultado de imagen de los primeros auriculares


Els auriculars: Els inventors dels auriculars van ser el Mormón fonamentalista i Nathaniel Baldwin. Els van inventar a la seva taula de cuina l'any 1910. Despres d'això l'Armada va sol·licitar que li facin 100 unitats per a ells y es van fer rics.







Espero que us hagi agradat el blog d'aquesta setmana i no olvideu de deixar el vostre comentari.