dijous, 21 de novembre del 2019


200 ANYS DEL MUSEU DEL PRADO
Bon dia amics del blog, com que aquest dinou de novembre fa 200 des de que es va obrir el museu del Prado vinc a parlar una mica de la seva historia.

Aquest museu esta en Madrid i es un dels museums més importants del món i un del que més persones el visiten. Aquest museu es va acabar de construir al 1819 pero es va disenyar molt avans per Juan de Villanueva al 1785. Aquest museu es va construir a part d'un museu també era per guardar els cuadres dels reis. 
Al llarg de l'história aquest mueseu s'ha reformat 7 vegades amb diferents arquitectes com Narciso Pascual y Colomer, Francisco Jareño, Fernando Arbós y Tremanti, Pedro Muguruza, Fernando Chueca Goitia, Manuel Lorente Junquera y Rafael Moneo. 

El museu ha tingut 35 directors al total de la seva história el primer va ser Alcántara Téllez-Girón y Alonso-Pimentel a l'any 1820 i el director actual es Miguel Falomir desde 2017.
Resultado de imagen de pinturas negras de goya

Les exposicions més interesants d'aquest mueseu son: 
  1. Les pintures negres de Goya
  2. Els deus del Prado 
  3. De gira per Espanya 
  4. Historia de dos pintoras: Sofonisba Anguissola y Lavinia Fontana
Espero que aquest blog os agradi i que hagueu aprés alguna cosa interesant 

1 comentari:

  1. Molt interesant, si que té anys aquest musseu, tindriem que anar a visitar-lo algún dia i ens fem uns quants selfies <3.

    ResponElimina