dilluns, 21 d’octubre del 2019

HALLOWEEN - CASTANYADA 


Resultado de imagen de gente pidiendo chuches en hallowen
HALLOWEEN


La nit de halloween es celebra el 31 d'octubre i es una festa que prové de la cultura celta. Abans la nit de Halloween es deia Samhain. La tradició de disfressar prové de que els antics celtes creien que si es disfressaven el morts que ressuscitaven no els farien cap mal. Ara en l'actualitat la nit del 31 d'octubre serveix per disfressarse i anar a demanar dolços per les cases.

Imagen relacionada







LA CASTANYADA 




La castanyada es celebra entre l'1 i l'11 de novembre, principalment es celebra a Catalunya. Aquesta festa prové de finals dels segle XVIII. Aquesta festa se sol representar amb la figura de la castanyera que es una dona que vesteix amb ropa d'abric i es posa al carrer a vendre castanyes. Actualment en aquesta festa el que es fa es torrar castanyes per menjar-les, fer panellets, veure vi i menjar xoriço.








En la meva opinió es millor la festa de Halloween per que et pots disfressar, demanar llaminadures, hi ha molta festa boja i es un molt bon motiu per quedar amb els amics. 


8 comentaris:

  1. te voy a pinxar en hallowen y no vas a saber quien soy

    ResponElimina
  2. Me parece muy original todo lo que has escrito y me encanta que te guste mas el halloween que la castañada como a mí.

    ResponElimina
  3. Molt bé explicat, ja m'estas comprant unes castanyes a la plaça catalunya, i de la paperina més gran, o aniré a casa i raptaré al teu gos.

    ResponElimina
  4. Molt be, m'agrada el teu punt de vista ☺

    ResponElimina